|
Üdv,
Vendég
|
|
Az MFI Multiloader veszélyei (szakmai szemmel)
(1 olvasó:) (1) Vendég
TÉMA: Az MFI Multiloader veszélyei (szakmai szemmel)
Az MFI Multiloader veszélyei (szakmai szemmel) 2 éve, 2 hónapja #322
|
Ezzel a kis szösszenettel, szeretném mindenkinek a figyelmét felhívni arra hogy miért is veszélyes az otthoni "majd én kinyitom a készülékem, fizet érte a franc" hozzáállás.
Mivel Magyarországon egyre terjednek a blekik, így terjednek a gondok is... Valóban vannak bizonyos modellek melyeket az MFI Multiloader software-el ki lehet nyitni, sőt debrand-elni is... Ez idáig mind szép és jó lenne. Ül otthon Pistike a frissen vásárolt függő blekijével, rákeres és örül.. Igenám de Pistike nem olvasta végig a fórumokat, nem olvasta el hogy ezzel végleg tönkre lehet vágni a készüléket. Rádugja a műszert, neki esik... és hopp... "Gratulálunk Pistike, az Ön nyereménye egy tönkre vágott berry" Pistike előveszi legjobb barátját google bácsit, jó esetben rá keres hogy ki tudna neki segíteni, megtalál engem... de sajnos már menthetetlen a dolog... Szeretnék mindenkit nagyon nagyon szépen megkérni hogy ha nem ért hozzá, inkább ne erőltesse ezt az MFI dolgot.. A következő telefonok az elmúlt egy hónapban landoltak nálam a "szakbarbár" hozzápiszkálása után: -9000 Bold-nál a figura tönkre tette úgy a 3G-t, hogy ha 3G-re akarunk felállni megáll a telefon, hófehér kijelző, és csak a RESET opció... bármit működtem vele, többet nem áll fel 3G-re... 2G-n tökéletesen működik, de 3G felejtős... -8350i a tulaj elvitte 3 GSM üzletbe, ahol "persze ki tudjuk függetleníteni" én voltam a 4. akihez hozta, hátha meg tudom menteni neki... Hát sajnos nem lehet.. A telefonnak az rádió vevőjét tették tönkre, és semmivel nem lehet életre kelteni, sikerült a hardware-t tönkre vágni valahogy... -8310 JVM error. ebben az esetben a srác szintén érteni akart hozzá, sikeresen rosszkor húzta le telefont a gépről... JVM Corrupted... sikeresen tönkre csapta a JVM software-t... a telefon nem csatlakozik a géphez, így nem nagyon lehet vele mit kezdeni... 8520 Curve-t eleve nem támogatja a program, de "szakemberünk" rádugta.. ezzel normális esetben nem is lenne semmi... kidobja hogy "model not supported" de emberünknek ez nem volt elég, addig dolgozott a dolgon míg a telefon nem hajlandó bootolni többet... Gratulálunk minden fent említett model "szakemberrének" legyen az a tulaj vagy GSM bolt... A fent említett példákkal arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy egy rossz mozdulat, és egy frissen vásárolt telefon öröme egy frissen tönkre tett telefon citrom ízévé válhat... Szépen kérek mindenkit, hogy ha nem ért hozzá, inkább hozza el hozzám, és áldozza rá azt az 5000 HUF összeget... én garantálom hogy nem megy tönkre a telefon, de ha te tönkre teszed, én nem tudom megmenteni... akkor megérte? Ha már rááldoztad a pénzed, és vettél egy blekit, miért akarnád megkockáztatni hogy tönkre vágod???? Aki megteheti hogy kísérletezzen, és van utána 60-70e Ft-ja játszani az szerencsés, és kérem tekintse a cikkem tárgytalannak Üdvözlök mindenkit! Greg |
|
BlackBerry 9000 White 5.0.0.900 (1626)
BlackBerry PlayBook 16GB |
2 éve, 2 hónapja #323
|
BlackberryGarageHungary írta::
Ezzel a kis szösszenettel, szeretném mindenkinek a figyelmét felhívni arra hogy miért is veszélyes az otthoni "majd én kinyitom a készülékem, fizet érte a franc" hozzáállás. Mivel Magyarországon egyre terjednek a blekik, így terjednek a gondok is... Valóban vannak bizonyos modellek melyeket az MFI Multiloader software-el ki lehet nyitni, sőt debrand-elni is... Ez idáig mind szép és jó lenne. Ül otthon Pistike a frissen vásárolt függő blekijével, rákeres és örül.. Igenám de Pistike nem olvasta végig a fórumokat, nem olvasta el hogy ezzel végleg tönkre lehet vágni a készüléket. Rádugja a műszert, neki esik... és hopp... "Gratulálunk Pistike, az Ön nyereménye egy tönkre vágott berry" Pistike előveszi legjobb barátját google bácsit, jó esetben rá keres hogy ki tudna neki segíteni, megtalál engem... de sajnos már menthetetlen a dolog... Szeretnék mindenkit nagyon nagyon szépen megkérni hogy ha nem ért hozzá, inkább ne erőltesse ezt az MFI dolgot.. A következő telefonok az elmúlt egy hónapban landoltak nálam a "szakbarbár" hozzápiszkálása után: -9000 Bold-nál a figura tönkre tette úgy a 3G-t, hogy ha 3G-re akarunk felállni megáll a telefon, hófehér kijelző, és csak a RESET opció... bármit működtem vele, többet nem áll fel 3G-re... 2G-n tökéletesen működik, de 3G felejtős... -8350i a tulaj elvitte 3 GSM üzletbe, ahol "persze ki tudjuk függetleníteni" én voltam a 4. akihez hozta, hátha meg tudom menteni neki... Hát sajnos nem lehet.. A telefonnak az rádió vevőjét tették tönkre, és semmivel nem lehet életre kelteni, sikerült a hardware-t tönkre vágni valahogy... -8310 JVM error. ebben az esetben a srác szintén érteni akart hozzá, sikeresen rosszkor húzta le telefont a gépről... JVM Corrupted... sikeresen tönkre csapta a JVM software-t... a telefon nem csatlakozik a géphez, így nem nagyon lehet vele mit kezdeni... 8520 Curve-t eleve nem támogatja a program, de "szakemberünk" rádugta.. ezzel normális esetben nem is lenne semmi... kidobja hogy "model not supported" de emberünknek ez nem volt elég, addig dolgozott a dolgon míg a telefon nem hajlandó bootolni többet... Gratulálunk minden fent említett model "szakemberrének" legyen az a tulaj vagy GSM bolt... A fent említett példákkal arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy egy rossz mozdulat, és egy frissen vásárolt telefon öröme egy frissen tönkre tett telefon citrom ízévé válhat... Szépen kérek mindenkit, hogy ha nem ért hozzá, inkább hozza el hozzám, és áldozza rá azt az 5000 HUF összeget... én garantálom hogy nem megy tönkre a telefon, de ha te tönkre teszed, én nem tudom megmenteni... akkor megérte? Ha már rááldoztad a pénzed, és vettél egy blekit, miért akarnád megkockáztatni hogy tönkre vágod???? Aki megteheti hogy kísérletezzen, és van utána 60-70e Ft-ja játszani az szerencsés, és kérem tekintse a cikkem tárgytalannak Üdvözlök mindenkit! Greg Igen, ez jogos. De ez igaz minden egyéb készülékre is. Jó példa, erre az autószerelés esete. Ugye senki nem kezdi el szerelni a vadonat új autóját otthon szakértelem, és célszerszámok hiányában. Valamint itt hívnám fel ismételten a figyelmet a kisokos (www.mobiluser.com/index.php/forum/22-bla...ckberry-kisokos.html) azon szekciójára, ahol is azt taglalom, hogy mire érdemes figyelni ha használt készüléket vesz az ember. Sokan ugyanis nincsenek tisztában avval, hogy a kártyafüggetlen készülék nem egyenlő a BIS/BES képes blekivel, valamint avval sem, hogy a Brand nem csak egy szolgáltatói logó csupán. |
|
Kérdésekkel ne keress privátban, erre van a fórum!
RIM BlackBerry Storm 9520 with BIS and BlackBerry Curve 9300 |
2 éve, 2 hónapja #324
|
Így van... az autószerelő példa nagyon igaz...
a debrand talán a kisebbik gond... Fogok írni egy segédletet használt bleki vásárlóknak... ugyanis sok olyan infó van amihez ugyan jogunk van a blackberry szerint hivatalosan, a magyar szolgáltató mégsincs tisztában vele... |
|
2 éve, 2 hónapja #325
|
Így van... az autószerelő példa nagyon igaz... a debrand talán a kisebbik gond... Fogok írni egy segédletet használt bleki vásárlóknak... ugyanis sok olyan infó van amihez ugyan jogunk van a blackberry szerint hivatalosan, a magyar szolgáltató mégsincs tisztában vele... Írd meg, beletesszük majd a kisokosba is. Persze, a debrand nem nagy probléma. DE Ez akkor jöhet szóba, ha egy frissítés során egyszer csak nem működik a háttértároló üzemmód, holott a megfelelő menüben ki van választva. És ha amúgy is zavarja az embert a szolgáltatói logó, no meg a szolgáltatói wap beállítás pl, akkor érdemes megcsinálni. A megfelelő vsm file használatával gyári RIM logóval indul a bleki, nem lesz benne szolgáltatói wap meg mifene, valamint elérhetővé válik az Engineering Screen, ahol pl orvosolni lehet a háttértárolós problémát. Persze utóbbira van másik megoldás is. De itt is igaz az, ha nem tudod mit csinálsz akkor ne csináld! |
|
2 éve, 2 hónapja #326
|
Engineering screen-ről annyit, hogy ugyan azok a veszélyei mint az MFI-nak...
én inkább csak a gyári bb logot szoktam feltenni az ügyfeleknek... Nem kell nekik hozzá piszkálni még véletlen sem az ESCR-hez de igen... Inkább fizessünk érte 5000 Ft-t és legyen kész profi kézben, mint utána mondjuk 60e ft-t kelljen fizetni érte mert tönkrement... |
|
2 éve, 2 hónapja #327
|
Engineering screen-ről annyit, hogy ugyan azok a veszélyei mint az MFI-nak... én inkább csak a gyári bb logot szoktam feltenni az ügyfeleknek... Nem kell nekik hozzá piszkálni még véletlen sem az ESCR-hez de igen... Inkább fizessünk érte 5000 Ft-t és legyen kész profi kézben, mint utána mondjuk 60e ft-t kelljen fizetni érte mert tönkrement... No igen, nem kell de lehet Én is csináltam egy két blekit, de én is csak a logót tettem vissza. Persze a saját készülékeimet mindíg megcsináltam cuffra |
|
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.76 másodperc