|
Üdv,
Vendég
|
|
TÉMA: Mitől BlackBerry a BlackBerry?
Mitől BlackBerry a BlackBerry? 1 éve, 11 hónapja #1905
|
Kérem mindazokat akik a jelzett témában véleménnyel bírnak itt tárgyalják meg.
Ez vonatkozik a Storm problémára is! |
|
Kérdésekkel ne keress privátban, erre van a fórum!
RIM BlackBerry Storm 9520 with BIS and BlackBerry Curve 9300 |
1 éve, 11 hónapja #1907
|
Latitude írta::
Kérem mindazokat akik a jelzett témában véleménnyel bírnak itt tárgyalják meg. Ez vonatkozik a Storm problémára is! Akkor én meg is ragadnám az alkalmat... Gyorsan reagálnék arra hogy a Storm-al alapvetően nincs probléma, csak valahogy hülyén fest a palettán.. ennyi.. (személy szerint) Szóval... Alapvetően a Blackberry-ket E-mailezésre találták ki. Bizonyítják ezt azok a korai Blackberry modellek melyek semmi mást nem tudtak, csak emailt küldeni, fogadni, de telefonálni nem lehetett rajtuk... majd jöttek azok amiken ugyan már lehetett telefonálni, de csak headsettel... Aztán kezdtek egyre felkapottabbak lenni, és már telefonálni is lehetett rajtuk... Szóval a Blackberry-k gyilkos ütése a többi gyártóra a push rendszer megalkotása volt... ezért is vesznek Blackberry-t a legtöbben... Alapvetően üzleti felhasználásra találták ki őket, ebben az áttörést véleményem szerint a 83xx-as széria hozta meg. Ma már üzleti és személyes használatra gyártják a készülékeket, hogy egy még szélesebb körhöz tudjanak "szólni" Sokan mondják Magyarországon, hogy nem vesznek blackberry-t mert nem akarnak a BIS szolgáltatásért fizetni inkább vesznek egy Nokiát vagy hasonlót... Itt leszögezném, hogy a Blackberry a megalkotója push szolgáltatásnak! Ugyan más telefonok is tudnak E-mail-t küldeni fogadni... DE ezek a készülékek nagyjából úgy működnek mint az Outlook küldés fogadás funkciója... A BIS felhasználók készüléke egy szerverre van regisztrálva, ezen keresztül működik a push... Ezt más készülék nem tudja... vagy ha tudja, akkor is csak Blackberry kliensen keresztül... Szóval, hivatalosan a RIM azt mondja, hogy BIS nélkül a készülék nem több mint egy egyszerű mobiltelefon... Azaz... tud hívást indítani/fogadni, sms-t küldeni/fogadni Ez a hivatalos álláspont! persze vannak akik ezt meghackelték, de ez inkább a nevetséges kategória, és csak Magyarországon divat... Szóval.. A Blackberry akkor Blackberry ha 100%-os.. az pedig csak akkor lesz, ha van BIS vagy BES szolgáltatás rajta... A BES-re most nem térnék ki, ez csak az cégeknek érdekes, magánszemélyként nem lesz BES-ünk. Megy a vita hogy a Storm igazi Blackberry e vagy sem... Nos... Ezt megválaszolni lehet több verzióban is... Végülis egy Blackberry logo díszeleg rajta így igazinak tűnik... De komolyra fordítva a szót.. Valóban működnek rajta a blackberry funkciók, de azért ennek vannak akadályai is... pl az érintő képernyő... nem lehet rajta úgy írni mint a full qwerty-n, így mint Blackberry nem funkcionál 100%-osan... Mint fentebb írtam, a blackberry-t márpedig E-mailezésre találták ki... persze egy iPhone utánzatnak tökéletes, mert mégiscsak push... de azért furcsán néz ki a Blackberry palettán Szerintem az igazi Blackberry-k a full qwerty-k és a SureType-ok (pearl) És attól blackberry egy blackberry hogy arra tudom használni amire kitalálták... Greg |
|
BlackBerry 9000 White 5.0.0.900 (1626)
BlackBerry PlayBook 16GB |
1 éve, 11 hónapja #1908
|
Kb. egyet tudok érteni, de vannak dolgok amik meg nálam verik ki a biztosítékot.
A tököm tele van azzal, hogy bezzeg Magyarországon csinálják, meg bezzeg a Magyarok. Ez egyszerűen nem igaz! HA körülnézel a külhoni fórumokon, kismillió olyan bejegyzést, témát találsz, ahol azon parádéznak az emberek, hogy BIS/BES nélkül hogyan lehet ezt meg azt csinálni a blekivel. meg honnan lehet tört/módosított szolgáltatás könyvet szerezni. Félreértés ne essék, engem marhára nem érdekel, kinek van, vagy kinek nincs BIS előfizetése, hiszen a saját dolgát nehezíti meg. Sőt, segítek adott esetben megoldást találni a problémájára, noha legyünk tisztában avval, hogy ezen problémák NEM IS LÉTEZNEK HA VAN BIS! |
|
1 éve, 11 hónapja #1909
|
Latitude írta::
Kb. egyet tudok érteni, de vannak dolgok amik meg nálam verik ki a biztosítékot. A tököm tele van azzal, hogy bezzeg Magyarországon csinálják, meg bezzeg a Magyarok. Ez egyszerűen nem igaz! HA körülnézel a külhoni fórumokon, kismillió olyan bejegyzést, témát találsz, ahol azon parádéznak az emberek, hogy BIS/BES nélkül hogyan lehet ezt meg azt csinálni a blekivel. meg honnan lehet tört/módosított szolgáltatás könyvet szerezni. Félreértés ne essék, engem marhára nem érdekel, kinek van, vagy kinek nincs BIS előfizetése, hiszen a saját dolgát nehezíti meg. Sőt, segítek adott esetben megoldást találni a problémájára, noha legyünk tisztában avval, hogy ezen problémák NEM IS LÉTEZNEK HA VAN BIS! Hey én csak a tapasztalataimat írom le... Én kint nem tapasztaltam egyáltalán hogy kerülnék a BIS-t emberek... Persze látom hogy külhoni fórumokon is kérdezik, csak mindenhol azt a választ látom hogy "fuck off is not working without it" Persze biztos rá lehetne fogni sok mindenre... Én nem segítek senkinek megkerülni a BIS-t bár tudom hogy lehet... Nekem az a véleményem hogy akinek van pénze Blackberry-re annak van havi 2-3e Ftja... |
|
1 éve, 11 hónapja #1910
|
BlackberryGarageHungary írta::
Latitude írta:: Kb. egyet tudok érteni, de vannak dolgok amik meg nálam verik ki a biztosítékot. A tököm tele van azzal, hogy bezzeg Magyarországon csinálják, meg bezzeg a Magyarok. Ez egyszerűen nem igaz! HA körülnézel a külhoni fórumokon, kismillió olyan bejegyzést, témát találsz, ahol azon parádéznak az emberek, hogy BIS/BES nélkül hogyan lehet ezt meg azt csinálni a blekivel. meg honnan lehet tört/módosított szolgáltatás könyvet szerezni. Félreértés ne essék, engem marhára nem érdekel, kinek van, vagy kinek nincs BIS előfizetése, hiszen a saját dolgát nehezíti meg. Sőt, segítek adott esetben megoldást találni a problémájára, noha legyünk tisztában avval, hogy ezen problémák NEM IS LÉTEZNEK HA VAN BIS! Hey én csak a tapasztalataimat írom le... Én kint nem tapasztaltam egyáltalán hogy kerülnék a BIS-t emberek... Persze látom hogy külhoni fórumokon is kérdezik, csak mindenhol azt a választ látom hogy "fuck off is not working without it" Persze biztos rá lehetne fogni sok mindenre... Én nem segítek senkinek megkerülni a BIS-t bár tudom hogy lehet... Nekem az a véleményem hogy akinek van pénze Blackberry-re annak van havi 2-3e Ftja... A megkerülni a BIS-t az feltehetőleg mindkettőnknek mást jelent. Én arra gondolok, hogy olyan alkalmazást ajánlok a delikvensnek, ami képes Wi-Fi kapcsolattal is működni a BIS helyett. Tehát nem arról beszélek, hogy mindenféle fércelt szolgáltatáskönyvet vadászgatok a neten, netről. Ami meg a "fuck off is not working without it" választ illeti, azért nem ez a jellemző, hiszen nagyon sok okosítás kintről származik: www.google.hu/search?q=msn+for+blackberr...amp;client=firefox-a |
|
1 éve, 11 hónapja #1911
|
A megkerülni a BIS-t az feltehetőleg mindkettőnknek mást jelent. Én arra gondolok, hogy olyan alkalmazást ajánlok a delikvensnek, ami képes Wi-Fi kapcsolattal is működni a BIS helyett. Tehát nem arról beszélek, hogy mindenféle fércelt szolgáltatáskönyvet vadászgatok a neten, netről. Ami meg a "fuck off is not working without it" választ illeti, azért nem ez a jellemző, hiszen nagyon sok okosítás kintről származik: www.google.hu/search?q=msn+for+blackberr...amp;client=firefox-a Én arra gondolok amikor az a kérdés jön hozzám, hogy "hogy lehet úgy használni hogy ne kelljen fizetni érte" Gondolok itt az emailre, stb... rengeteg emberrel találkoztam akinek csak ezért lett a yahoo-ból gmail... De végülis kár szaporítani a szót erre... BIS nélkül nem 100%-os, aki ezt nem érti meg azt sajnálom, akinek meg van BIS-e az úgyis tudja "miről pofázik a kopasz" |
|
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 1.11 másodperc